Vdolečky
podle Marcely Rosíkové (původní recept rodiny Ladislava Koníčka pekaře)
Kynuté těsto:
- 50 dkg hladké mouky
- 8 dkg cukru moučka
- ¼ l mléka
- 2 dcl oleje
- 6 dkg kvasnic
- 1 lžíce cukru
- 4 žloutky
- sůl
- citronová kůra
- vanilkový cukr
Tukové těsto
Den před pečením si připravíme tukové těsto.
- 10 dkg hladké mouky
- 1 ks (= 25 dkg) másla
Drobenka
- ½ hladké mouky
- ½ hrubé mouky
- cukr moučka
- tuk (máslo, přidat i trochu oleje)
Tvarohová náplň
- tvaroh (je-li příliš vlhký, nechat přes noc viset v utěrce)
- rozinky
- cukr
- Na ozdobení povidla